Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да до њега није стигла иницијатива за отварање канцеларије самопроглашеног Косова у Сарајеву, али и да стигне, то се неће десити.

“Нећемо отварати никакве канцеларије. БиХ не признаје (самопроглашено) Косово, а последња одлука Председништва је то и показала”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, преноси РТРС позивајући се на агенцију Срна.

Он је подсетио да су раније на предлог хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића два члана Председништва гласала за, а да је он био против признања самопроглашеног Косова.

“По процедури, та одлука у том случају поново иде на седницу Председништва, а на поновном гласању ја сам био против те одлуке, (бошњачки члан Председништва БиХ Шефик) Џаферовић је био уздржан, а Комшић, који је био предлагач, рекао је да неће да гласа,” навео је Додик.

Он је појаснио да то значи да одлука није потврђена и да је БиХ тим чином одбила признање самопроглашеног Косова.

“Само предузимање мера те врсте је нешто што је апсолутно супротно тој одлуци. Уколико дође на одлучивање, неће се десити. Да ли ће то урадити тамо нека општина у федералном Сарајеву, то је нешто што не можемо да забранимо,” рекао је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here