Mesto za reklamu

21.08.2019.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да са формирањем власти на нивоу БиХ не треба да се калкулише, да у Споразуму који су потписала тројица лидера све јасно пише и да због тога неће пристати ни на какве компромисе.

Додик је истакао да је реч о легитимном представљању и да се добро зна ко су изборни победници.

„Само ћу рећи да нема цене, па ни за формирање Савета министара коју смо спремни да платимо да калкулишемо с том причом о НАТО-у. Погледајте породице страдалих војника Италијана који су овде били у операцијама у време бомбардовања. Они су добили на њиховим судовима да им исплате одштету зато што нису били обавештени да ће бити бачен осиромашени уранијум и да су због тога оболевали од малигних болести. Умрло их је 17. А ево, сада су се огласили и немачки војници“, рекао је Додик за РТРС.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић потписали су 5. августа у Сарајеву документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ, којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савет министара, као и измене Изборног закона и укидање надлежности ОХР, подсећа Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here