Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да последњи догађаји у Београду нису добри за Србију и да је погрешно време изабрано за слање такве поруке, у тренутку када је Србији потребна снага за преговарачке процесе са Приштином.

Додик је оценио да би било логично да се све националне и политичке снаге у Србији окупе око преговарача, а да све оно што треба да решавају на политичком плану треба чинити у складу са изборима.

„Свака врста улице и нестабилности асоцира на то да су креирани или да су подметнути Србији да би смањили њену снагу и моћ. Jа то посматрам на тај начин. Треба поштовати легитимно изабране институције и легално изабраног председника Србије, и у том погледу све ствари решавати на дан избора. Колико разумем, тамо се и разговара на ту тему — да дође до избора“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, пренела је РТРС.

Опозициони Савез за Србију је и током викенда организовао протесте против власти током којих се у суботу увече догодио упад у зграду РТС-а у Београду, а јуче је била блокирана зграда Председништва у време обраћања председника Србије Александра Вучића. Додик је рекао и да свака врста улице асоцира да су те активности негде креиране или подметнуте, те да треба поштовати легално изабране институције.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here