Mesto za reklamu

Шефик Џаферовић и Милорад Додик (архивска фотографија)

  1. 04.2019.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик након пуна четири месеца сазвао је другу редовну седницу тог тела и то за 17. април, пише портал Кликс.

Прва и једина редовна седница одржана је 12. децембра 2018., а шест дана након тога одржана је ванредна седница на којој је Председништво БиХ с дужности опозвало низ амбасадора. Од тада се чланови Председништва БиХ више нису састајали, наводи сарајевски портал.

Како напомиње Кликс, почетком месеца члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић критиковао је Додика управо због те чињенице.

“Председништво БиХ од децембра прошле године није одржало редовну седницу, иако би седнице требало по правилу трбало да се одржавају сваких 14 дана”, рекао је Џаферовић.

Џаферовић тврди да Додик није заказао ни ванредну седницу на његов конкретни захтев да Председништво БиХ заузме званичан став о наставку изградње Пељешког моста, као и да се утврди став о информацијама које се односе на врбовање држављана БиХ од Сигурносно-обавјештајне агенције Хрватске, и да се у том смислу размотре евентуалне дипломатске мере.

„Српска стварност“ / Klix.ba /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here