Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Република Спска је спремна да подржи сваки договор у ФБиХ у вези са Изборним законом, али закон који је наметнуо Валентин Инцко мора бити повучен, рекао је Милорад Додик после састанка чланова Председништва БиХ са представником САД за изборну реформу у БиХ Метјуом Палмером и директорком при Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст.

“Спремни смо да подржимо сваку варијанту коју донесу за Федерацију. Разговарали смо како да се реши наметнути “закон Инцка”. То мора да се повуче и то је једини услов” рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик након састанка чија је тема била Изборни закон, те структурирање Дома народа, преноси РТРС.

Додао је да је заменик помоћника државног секретара САД за западни Балкан Габријел Ескобар рекао пар добрих ствари као што су да нема Дејтона 2 и да се не спомиње чланство у НАТО.

“Господин Ескобар се меша у унутрашње ствари ове земље. Позива лидере, даје им налоге, прети. То је постао дегутантан начин”, рекао је Додик и додао да БиХ нема снаге да се брани од мешања у унутрашње ствари.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here