Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик посетио је Загреб. Састао се са председником Хрватске Зораном Милановићем и премијером Андрејом Пленковићем. Додик уручио 100.000 евра за обнову Саборне цркве у Загребу.

Претходно, Додик је обишао Саборну цркву у Загребу и разговарао са митрополитом загребачко-љубљанским Порфиријем.

Током сусрета са владиком Порфиријем, српски члан Председништва БиХ уручио је донацију Владе Републике Српске у износу од 100.000 евра за обнову Саборне цркве Преображења Господњег у Загребу која је оштећена у земљотресу.

Помоћ Владе Српске обнови Цркве преображења Господњег у Загребу најважинији је резултат првог дела посете Милорада Додика. За митрополита, осим помоћи битна је и симболика посете.

“Посјету која показује да где год да живимо, ма какве границе да нас дијеле, ако смо у духу и погледу свој идентитета једно, онда смо свугдје једно”,  рекао је митрополит Порфирије.

Српски члан Председништва БиХ са митрополитом Порфиријем посетио је и ученике Православне гимназије Кантакузине Катарине Бранковић.

“Драго ми је да видим да наша црква овдје дјелује, враћа живот и веома је важна за очување идентитета овдје у Хрватској као и било гдје у свијету”,  поручио је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here