Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Председавајући Председништвом БиХ Милорад Додик каже да поштује територијални интегритет Србије и да Косово види као унутрашње питање Србије. “Република Српска и ја ћемо пратити оно што је став Београда”, поручио је Додик у Бриселу.

Милорад Додик је после састанка Председништва БиХ са комесаром Јоханесом Ханом и председницима Европске комисије и Европског савета Жан Колд Јункером и Доналдом Туском изјавио да се са европским званичницима поред европских интеграција БиХ реазговарало и о ситуацији у региону.

“Република Српска и ја ћемо пратити оно што је став Београда. Поштујемо територијални интегритет Србије и сматрам да је Косово унутрашње питање Србије које она у дијалогу са Приштином треба да реши”, изјавио је Додик.

Председавајући Председништвом нагласио је да је у питању његов лични став, а не став заједнички став Председништва БиХ. Додик је навео да је у разговору са европским званичницима оцењено да је неопходно да сарадња у региону добије нову динамику.

“Председништво БиХ је позвало све председнике из региона, сем представника Косова, да дођу у посеру БиХ и разговарају о свим отвореним питањима”, најавио је Милорад Додик у Бриселу.
Трочлано Председништво БиХ завршило је своју прву званичу посету Бриселу. Током два дана чланови Председништва БиХ Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић састали су се са шефицом ЕУ дипломатије Федериком Могерини, комесаром за предговоре о Приступању Јоханесом Ханом и председницима Европске комисије и Европског савета Жан Колд Јункером и Доналдом Туском.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here