Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да је предстојећа посета председника Русије Владимира Путина Београду јасан симбол и порука мира, пријатељства и подршке Србији и српском народу у целини.

„Глобални односи данас су другачији него пре десет-двадесет година, а Русија је у моменту када је стварана Република Српска имала далеко тежу ситуацију. Вратила се на геостратешку позицију света и за нас треба да буде важно, да осим добрих односа са ЕУ и САД, имамо добре односе и са Русијом. До тога нам је стало, градимо то“ – каже Додик.

Додик је истакао да ће се сигурно срести са Путином, али да још није до краја дефинисан формат састанка, те подсетио да Српска има добру сарадњу и везе са Русијом.

Он је за данашњи „Глас Српске“ оценио да су за Републику Српску веома важни сви контакти и разговори, посебно са значајном и снажном државом каква је Русија, која је показала своју објективност у спровођењу Дејтонског мировног споразума.

„У том погледу веома смо захвални Русији и њеном доприносу на очувању мира и стабилности. Глобални односи данас су другачији него пре десет-двадесет година, а Русија је, у моменту када је стварана Република Српска имала далеко тежу ситуацију. Вратила се на геостратешку позицију света и за нас треба да буде важно, да осим добрих односа са ЕУ и САД, имамо добре односе и са Русијом. До тога нам је стало, градимо то и чинимо да сваки наш састанак буде допринос јачању те сарадње и добрих односа“, рекао је Додик. Он је додао да је Путинова посета Србији важна, јер је реч о једном од најважнијих и најмоћнијих лидера света, земље која је пријатељ Српске, Србије и српског народа и која се бори за очување принципа мирољубивих односа међу народима, коју је Путин подигао и поставио на место једне од најважнијих светских сила.

Додик је закључио да Путинова посета Србији показује колико је и руски лидер заинтересован за то да Србија буде стабилна.

 „Српска стварност“ / Срна /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here