Mesto za reklamu

17.12.2018.

На данашњем састанку чланова Председништва БиХ са замеником државног секретара САД Џоном Саливеном констатовано је да су односи БиХ и САД коректни и да је БиХ уз партнерство са САД опредељени за изградњу мира и стабилности у региону.

Срна сазнаје да су чланови Председништва БиХ саслушали са пажњом поруке заменика државног секретара САД.

Додик му је пренео да унутар БиХ постоји нека врста консензуса за улазак БиХ у Европску унију, али не и за НАТО.

Он је упознао Саливена да је Народна скупштина Републике Српске донела Резолуцију о војној неутралности.

Председавајући Председништва БиХ, како Срна сазнаје, у том контексту нагласио је да је недавним формирањем такозване војске Косова директно срушен Анекс један Б Дејтонског споразума о регионалној стабилности.

„Ми смо за мир и стабилност“, рекао је Додик, наглашавајући „да би БиХ требало препустити локалним политичким актерима и укинути међународни интервенционизам, што се вероватно односило прије свега на високог представника у БиХ који, према многима, игра дестабилишућу улогу у БиХ.

Срна сазнаје да се председавајући Председништва БиХ Милорад Додик није сагласио са ставом члана Председништва БиХ Жељка Комшића, који је изнео са састанку са Саливеном, о појачаном утицају Русије и њених обавештајних служби у БиХ.

Додик је рекао да је истина да има других земаља које имају већи утицај унутар БиХ од Русије. Он се, сазнаје Срна, није сагласио ни са оценом бошњачког члана Председништва Шефика Џаферовића о „геноциду над Бошњацима у БиХ“, додајући да је истина да је једино остао непроцесуиран злочин над Србима.

„Српска стварност“ / Спутник /     

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here