Mesto za reklamu

КАО ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ИЋИ ЋЕ НА ПРИЈЕМЕ САМО АМБАСАДОРИМА КОЈИ ДОЛАЗЕ НА ДАН СРПСКЕ

* Открио је да ће предложити закон по којем ће сви који се бирају на функције на нивоу БиХ морати да положе заклетву у парламенту Републике Српске

* Председник Српске и новоизабрани члан Председништва БиХ Mилорад Додик критиковао наступ високог представника у БиХ Валентина Инцка у Савету безбедности УН и поновио да се с њим неће састати док се не извини РС због њеног поређења с Хитлеровим режимом

  1. 11 2018.

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Савета министара БиХ у новом мандату биће Зоран Тегелтија, потврдио је за АТВ Милорад Додик, председник СНСД-а и новоизабрани члан Председништва БиХ.

Тегелтија је у претходна два мандата био министар финансија у Влади Републике Српске. Додик је казао и да верује да се нова Влада РС може формирати до краја овог месеца.

Додик је на обележавању Митровдана, крсне славе ДНС-а, казао да су он и Жељка Цвијановић дошли да потврде заједничке напоре на формирању власти у РС и на нивоу заједничких органа.

“Већ од понедељка ћемо кренути са нашим међустраначким састанцима”, навео је Додик.
Истакао је да је приоритет свих приоритета – Република Српска. Додик је рекао да владајућа коалиција тренутно броји 56 посланика. Открио је да ће предложити закон по којем ће сви који се бирају на функције на нивоу БиХ морати да положе заклетву у парламенту РС.

Критиковао је и иступ високог представника у БиХ Валентина Инцка у Савету безбедности УН, те поновио да се с њим неће састати док се не извини РС због, како је навео, поређења с Хитлеровим режимом.

Високи представници су, каже, донели 560 одлука и тиме креирали нови систем.

‘Одлазак високог представника у БиХ биће мој приоритет”, додао је Додик, који је изабран за члана Председништва БиХ те позвао све грађане у БиХ да “одбију мере Валентина Инцка”.

Како је најавио, ићи ће на националне пријеме оним страним дипломатама који буду долазили на прославу Дана РС.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here