Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик нагласио је да би заменик помоћника државног секретара САД Габријел Ескобар морао да зна да у БиХ не пролази сила међународног фактора и да се будућност може градити само на основу Устава БиХ на који су пристали сви народи 1995. године и само ако се њени народи и ентитети буду борили за њу, а не Американци, Руси, Европљани или високи представници.

“Ако се међународни фактор заиста залаже да БиХ опстане, онда је и пред њима и пред нама прилично јасан избор. То је Устав БиХ који нико не спори и који је недвосмислен”, одговорио је Додик питање Срне како коментарише посету заменика помоћника државног секретара САД Габријела Ескобара БиХ и сутрашње одвојене сусрете са члановима Председништва БиХ, преноси РТРС.

Уколико Габријел Ескобар сматра да је криза у којој се налази БиХ изазвана да би, како је рекао, Милорад Додик сачувао моћ и богатство, српски члан председништва БиХ је рекао да жели одмах да му поручи да је “џаба долазио”.

Додик је поручио да уколико Ескобар не промени оптику и не сагледа чињенице које су очигледне, онда ће и сам допринети атрофији земље коју су и Американци преко високих представника и Уставног суда БиХ моделирали свих претходних година по жељама муслимана.

Он је рекао да у БиХ више не пролази сила међународног фактора, јер се “на батине на овом простору огуглало и сила и претње не могу да направе резултат”.

Додик је указао да је прича о корупцији, руском утицају, наводном богатству политичара у БиХ, што је, како је оценио омиљена поштапалица западњака, депласирана и стереотип који Американци одржавају како би сачували своје пројекције у БиХ.

Он је додао да причом о корупцији и богатству политичара Ескобар покушава да деморалише грађане Републке Српске нудећи им “аспирин за карцином који је метастазирао”.

Додик је упитао зар Ескобар мисли да грађани Републике Српске не виде шта се дешава последњих 26 година у којима су им отимали надлежности, шуме, земљиште, обележја, па и Дан Републике и зар толико потцењује људе у Републици Српској сматрајући их кратковидим и неспособним да сагледају “шта се годинама уназад ради од Републике Српске”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here