Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Амерички председник Доналд Трамп поново се огласио и  поручио је да је његов демократски противкандидат Џо Бајден победио само у очима медија које пласирају лажне вести.

„Ништа не признајем! Пред нама је дуг пут. Ово су били намештени избори. Ми ћемо победити“, написао је Трамп.

​У претходном твиту Трамп је навео да је Бајден победио на изборима јер су они били намештени, а ту објаву су поједини медији протумачили као да је амерички председник први пут јавно признао да је демократски кандидат однео победу.

​Трамп је поновио тврдње да посматрачима није дозвољено да присуствују пребројавању гласова, као и да је гласове у виду табеле приказала, радикално левичарска приватна компанија „Доминион“.

​Према његовим речима, та компанија има лошу репутацију и лошу опрему, која, како је навео, није квалификована ни за Тексас, где је, како је истакао, однео убедљиву победу.

Подсетимо, на основу изборних пројекција, амерички медији прогласили су демократског кандидата победником избора, одржаних 3. новембра.

Трамп, међутим, није признао пројекције по којима је Џо Бајден победник председничких избора и у више наврата је критиковао гласање путем поште, наводећи да то отвара пут могућој изборној превари.

Изборни штаб Доналда Трампа поднео је тужбе против савезних држава и тврди да је гласање и бројање гласова било нерегуларно.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here