Mesto za reklamu

27.09.2019.

Пет земаља ће до краја године повући или суспендовати признање такозване државе Косово, изјавио је данас у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

“Један од наших циљева у УН-у је био да разговарамо са земљама које су некада признале Косово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали са представницима тих земља. Оно што је сигурно је да ће веома брзо број земаља које су признале Косово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН”, рекао је Дачић.

Још један од циљева српске делегације у УН-у, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Косова остану при том ставу и наставе да поштују територијали интегритет Србије.

“И са те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је везан и за Интерпол и сигурни смо да Косово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру”, подвукао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here