Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Председник Александар Вучић изразио је данас уверење да ће до почетка септембра бити усвојене нове мере за даљи подстицај рађања у земљи.

Како је појаснио, реч је о три промене, а то су увећане новчане накнаде за труднице и породиље, затим решавање одређених законских потешкоћа које се тичу рада трудница и породиља, те упрошћавање бирократских процедура за вантелесну оплодњу.

У том смислу, навео је да ће се мењати праг година жена, до којих ће држава финансирати покушаје ВТО.

“Надам се да ће то бар донекле у сиромашнијим срединама допринети да имамо више деце, јер нам је то главни проблем. Лако се друштво обнови ако имате деце”, поручио је Вучић у обраћању након сусрета са младим спортистима који бораве у кампу у Србији.

Уз констатацију да је било напада како је рађање питање економског статуса и очекивања, Вучић је приметио да би било знатно лакше да је то у питању.

“Али, управо је обрнуто. Тамо где живе најбогатији, тамо имамо најмање деце, а највише их је где живе сиромашнији… А, све што радимо, нема смисла ако то не буде имао ко да наследи, ако не буде имао ко да управља тиме, ако немамо потомство”, поручио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here