Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да ће њихов посланички клуб, који ће, каже, бити највећи опозициони клуб у Скупштини, подржати сваки предлог који је у интересу земље, без обзира на то од кога долази.

Драган Ђилас је на прес-конференцији рекао и да је на власти да такав принцип примени на предлоге који долазе из опозиције.

“Да на тај начин направимо да Србија буде боље место за живот и да смањимо тензије у друштву”, рекао је Ђилас и навео да ће бити опозиција, али да је њихова политика интерес Србије.

Додао је и да не очекује да ће Скупштина Србије бити конституисана ускоро.

На питање новинара у вези са конституисањем Скупштине града Београда 11. јуна, Ђилас је рекао да очекује да ће мандат градског парламента бити ограничен на шест месеци, да ће после тога бити распуштен и да ће се ући у нове изборе.

Додао је и да би било добро да за то време буду преиспитане теме, попут Боградског метроа, његове најбоље трасе…

Ђилас је данас представио антикризни пакет мера пошто је, тврди, “алармантно стање у српској економији”.

Каже да би те мере биле, пре свега, усмерене на оне који тргују храном и енергентима, али и банкама, и да се оне већ спроводе у неким земаљама Европе.

Међу тим мерама су, како је навео, обуздавање инфлације, ограничавањем раста цена, трговачких маржи и увођење пореза на екстрапрофит, као и заштита националних богатстава, којом би се увео порез на екстрапрофит за експлоатацију природних богатстава, те ограничење годишње експлоатације руде и спречавања извоза руде.

Предлаже и да држава уложи двеста милиона евра у српске компаније, да се радницима исплаћује увећана зарада за 12 одсто, а да се за исти износ смање доприноси, те да држава, како каже, почне са штедњом и одустане од пројеката за које он сматра да нису неопходни, попут изградње аеродрома у Требињу и националног стадиона.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here