Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

На Тргу Крајине у Бањалуци завршено је окупљање грађана и чланова групе “Правда за Давида” у знак подршке породици несрећно страдалог младића Давида Драгичевића чији је отац Давор поручио да ту остаје “до краја”, али и да “скупова на овај начин више неће бити”.

“Остајем овде до краја, било какав инцидент од власти, позивам све грађане Бањалуке и државе БиХ да одмах стану у одбрану себе и своје деце, насупрот оних који ће први изазвати инцидент. Скупова овде више неће бити, нема смисла”, казао је Давор Драгичевић, преноси сарајевски сајт Кликс.

Наводи се да су грађани на челу са Драгичевићем потом кренули у протестну шетњу улицама Бањалуке.

Бањалучке “Независне новине” преносе да је пред почетак скупа Давор Драгичевић рекао је новинарима да од захтева да се пронађу одговорни неће одустати.

“Неће више бити скупова, биће шетња, биће музика коју је волео, али скупова на овај начин више неће бити”, рекао је Драгичевић на крају обраћања.

Он је у суботу путем Фејсбук странице групе “Правда за Давида” саопштио списак захтева, који укључују оставке и хапшења званичника, наводећи да ће у случају неиспуњења “за све остало што се буде догађало” искључиву одговорност сносити председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председница РС Жељка Цвијановић, сви припадници МУП РС и Тужилаштво.

Наводећи да неће ићи са Трга док његови захтеви не буду испуњени, Драгичевић је затражио оставке министра унутрашњих послова Драгана Лукача, начелника управе за организовани криминал Дарка Илића, директора полиције Дарка Ћулума, патолога и начелника завода за судску медицину Жељка Карана и тужилаца Желимира Лепира и Далибора Вреће.

“Због њихове уплетености у недопуштене радње спречавања доказивања и заташкавања убиства мог сина Давида Драгичевића како би се на тај начин заштитиле институције РС”, написао је Драгичевић.

Данашње окупљање је раније пријављено Министарству унутрашњих послова Републике Српске, пренели су бањалучни медији.

„Српска стварност“ / Кликс, Независне новине /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here