Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Међу појединцима и институцијам које је, поводом Дана државности, одликовао председник Србије Александар Вучић налази се и једно име из српског расејања у Канади – Жарко Брестовац.

Жарко Брестовац је успешан пословни човек, велики дародавац у култури и већ четврту годину председник Српске националне академије у Торонту.

Брестовац је непосрдним радом и материјалним доприносом обновио зграду Српске народне академије (СНА) и успоставио директан контакт са другим организацијама српске дијаспоре у Торонту, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Бранка Дикановић Трбојевић.

Материјално је помагао и друге културне институције, часописе као и акције бројних српских удружења у Канади. Његов допринос у обнављању простора, а самим тим и активности СНА је изузетан. Од свог оснивања 1981. Српска национална академија је организовала бројне културне програма, предавања, изложбе и књижевне сусрете па је одликовање председнику, признање и установи која се потврдила као културни и духовни центар српског народа у Канади.

“Управни одбор Српске националне академије Канаде у Торонту срдачно је честитао свом председнику Жарку Брестовцу на добијеном Сретењском ордену са златним зрацима, владе Републике Србије. Нашем Жарету желимо добро здравље и још много признања за самопрегоран рад и лично одрицање у корист Српске заједнице у канадској дијаспори. Понос је имати за Председника таквог човека. Свим члановима СНА желимо много успеха у даљем раду.” – истиче се у честитци Српске националне акадеије из Торонта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here