Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

У Бајиној Башти у току је 26. Дринска регата – највећа манифестација на води у овом делу Европе. У спусту учествује више од 2.000 пловила и 25.000 људи.

Сам старт Дринске регате трајао је сат времена. Прво су кренули дрвени сплавови, као почаст некадашњим дринским сплаварима који су грађу из шума реком превозили до Шапца и Београда. Учесници регате су из разних крајева земље и света, а спуштају се Дрином у разним пловилима.

Директор ТСЦ Бајина Башта Дејан Млађеновић каже да су посебно водили рачуна о безбедности учесника и да имају више од 300 припадника безбедности, што ронилаца што људи на копну, али и 12 медицинских екипа.

“Нама је првенствени циљ да све ово прође безбедно”, додаје Млађеновић.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да су на регати туристи из Аустралије, Немачке, Мађарске, Аустрије, Француске, Црне Горе, Републике Српске.

“Сви смо данас овде заједно и ово је нешто најлепше што има у Србији. Ово је Србија у малом данас у Бајиној Башти, један од најлепших догађаја који се током године дешава у Србији”, нагласио је Поповић.

Температура воде је 14 степени, ваздуха око 30. Није баш вода за купање, али има довољно разлога за уживање на овом великом карневалу на води.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here