Mesto za reklamu

16.05.2019.

Новименова в.д. директорка Института за онкологију и радиологију Србије проф. др Даница Грујичић истакла је да је ово за њу велика одговорност и обавеза. Пре свега, захвалила се на подршци коју је добила.

„Даћу све од себе да заједно са својим колегама омогућимо пацијентима брже и ефикасније лечење а боље услове за моје колеге. Да бих разјаснила све сумње око неких ствари, не напуштам своју клинику за неурохирургију, свој живот сам посветила клиници и пацијентима и не желим да их напустим, наставићу да оперишем тако да се пацијенти не брину“, истиче она, и додаје.

„А да не бих била једна од оних које критикујем, за место директорка института сам се одрекла новчане надокнаде тј. целокупну плату преусмерићу у хуманитарне сврхе за помоћ најталентованијој деци. Такође моје именовање се помиње у неким дневнополитичким препуцавањима, желим да сви знате да нисам члан ниједне странке нити имам намеру да се укључујем у политичке активности било које странке. Мој мотив је увођење организације и реда где год да радим, желим да пацијенти добију третман какав заслужују“, наставила је она.

Она напомиње да на институту раде људи који су велики професионалци савршено знају како треба да третирају и да лече пацијенте, међутим, организација није добра.

„Ако дође око 300 пацијената ујутру, јасно је да се направи гужва. Довољно је да један кине и сви су болесни. Тако да ја више ту видим своју помоћ, у организацији. Оно што мислим да је мој задатак јесте да се још више дигне радијациона онкологија, јер производња нових машина које су изузетно софистициране, које захтевају велико знање, не само лекара, него и физичара и инжењера, показују колико је она значајна. Мислим да је срамота да постоје листе чекања за најтеже болеснике како знамо и умемо морамо то да средимо у најкраћем року. Моја порука свим својим колегама је да се људи не разбољевају да би мо доказивали своје знање већ да смо ми учили да би их излечили“, закључила је проф.др. Даница Грујичић.

Српска стварност“ / б92 /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here