Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Донета је одлука да се крене нормално у школу, али са маскама, рекао је епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон.

Кон је додао да вирус циркулише и да је извесно да ће се појавити у школама.

„Школска година ће нормално почети, али сам забринут због тога што се мало деце вакцинише. И делта сој се спушта на дечији узраст“, нагласио је Кон.

Он је апеловао да се деца старија од 12 година вакцинишу.

„Апелујем да се старија деца од 12 година вакцинишу јер је вакцина (Фајзер/Бајонтек) регистрована и прикладна за децу. Смета ми родитељска брига за децу, а онда не дају да се деца вакцинишу. Ако им је једини аргумент фармацеутска мафија, како је називају, немамо шта да причамо“, изјавио је Кон за ТВ Хепи, преноси Танјуг.

Њему је засметало и то што нису сви здравствени радници вакцинисани, називајући неприхватљивим то да неко ко ради у здравству зарази пацијента.

Кон је упозорио на повећање броја оболелих у наредној недељи, али није прецизирао да ли ће се болнице вратити у ковид систем.

Он је поновио да, када је реч о трећој дози вакцине, да пацијент треба да прими исту као и претходне две.

„Вакцине би требало комбиновати у случају лошег имуног стања, али се то оставља изабраном лекару да одлучи. Трећа доза важна је за колективни имунитет, али ипак је прва најважнија“, додао је члан Кризног штаба.

Кон није замерио на одржавању разних културних манифестација, под условом да су се поштовале мере.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here