Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је данас да је медицински део штаба председници Владе Ани Брнабић на последњој седници између осталог предложио да се скрати радно време клубова и нагласио да је таква мера неопходна, али да је премијерка тражила време да размисли о томе, пренело је више портала.

Медицински део Кризног штаба је јединствен у томе да је дошао тренутак да мере морају да се спроводе  и да се пооштре, посебно у радном времену ноћних клубова, рекао је Кон.

Кон је истакао да је председница Владе на крају састанка са штабом рекла да их је добро чула и затражила да јој дају времена да размисли.

На питање шта мисли о томе да људи ван струке имају завршну реч, Кон је одговорио да је Кризни штаб колективно тело које се у складу са тим и понаша.

“У овој ситуацији постоји део где ми нисмо стручни, а то је економски део и постоји баланс који мора да се успостави. Мислим да смо били експлицитни јуче и да смо свој став показали и више од тога се од нас не може очекивати“, закључио је Кон.

Епидемиолог Предраг Кон је обелоданио и друге мера које су он и његове колеге предложиле Влади на усвајање.

„Основно је да се све мере које су до сад донете поштују. Друго што смо предложили је да маске буду обавезне у затвореном простору, али и на отвореном простору посебно у пешачки зонама. Он је рекао и да не може да одговорим на питање када ће бити мере донете, преноси “Блиц”

„Одговор ће бити донет и видећемо који то баланс који може да се изгура. Надам се да ће бити састанак пре доношења мера“, казао је он.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here