Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Др Предраг Кон изјавио је данас да је разочаран што нису прихваћене рестриктивније мере, које је предложио медицински део Кризног штаба.

Кон је за ТВ Прва, говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Србији, рекао да су тренутно угрожени и вакцинисани јер, како је навео, невакцинисани пуне болнице.

“Није у реду да неко каже да је добро, кад смо у оваквој ситуацији… Разочаран сам што нису прихваћене мере које смо предложили. Међутим, идемо даље. Вакцинација, вакцинација, вакцинација, то је наш заједнички став”, поручио је Кон.

Он је додао и да није тачно да је дискриминација када се говори о ковид пропусницама.

“Стандардна прича је била ‘Како ја невакцинисан могу да угрозим тебе вакцинисаног?’ Ево како: Тако би било са богињама, заушкама. Сада можемо да видимо шта се дешава када стане имунизација…Дубоко замајавају народ”, казао је Кон.

“Ми смо се одлучили потпуно погрешно за заражавање, уместо за вакцинацију…Замислите ви да нама треба месец дана да повећамо вакцинацију за један проценат, а то би требало да радимо за један дан. То је одлука некога ко као да је из 18. века. Нађите ми човека ко је примио вакцину и да је завршио у болници због ње”, истакао је др Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here