Mesto za reklamu

02.11.2020.

Епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против вируса корона, упутио је ново упозорење, посебно се обраћајући Београђанима.

„У току ове и следеће недеље налазићемо се у максимуму (пику) трећег таласа. У овом периоду избегавајте све гужве и скупове. Понашајте се као да је уведена мера забране кретања од 19 до 5 часова. Ако ипак морате да излазите из куће… Носите заштитну маску увек, а посебно у затвореном простору. Свако добро“, написао је Кон.

Према речима др Предрага Кона, очекује се да ће број заражених наставити да расте наредних десетак дана и да би могао да достигне више од 2.000 новооболелих дневно, а да ће број преминулих од ковида постати двоцифрен.

Кон је на Фејсбуку коментарисао и оне који не верују у то да маске штите.

„Када Вас исмевају што носите маску, кажите да се на тај начин исмевате Кризном штабу. То ће их разгалити… Уосталом и за вирус кажите да је настао и да је измишљен у Кризном штабу јер то воле да чују… Кажите да је за све у овој пандемији крив Кризни штаб… Али не заборавите… стално и увек: Носите маску“, написао је др Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here