Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Вирусолог и микробиолог Др Миланко Шеклер изјавио је данас да вакцинисани људи нису заштићени ни после друге дозе вакцине, и да бар две до четири недеље траје стварање антитела, али и да крвне ћелије буду повећане и учествују у одбрани организма. 

“Кад примите вакцину најбоље да рачунате да најмање пет-шест недеља нисте уопште заштићени, а и када прође тај период све вакцине имају ефикасност 80 до 90 одсто”, рекао је Шеклер за ТВ Пинк.

Шеклер је додао да ће известан проценат вакцинисаних моћи да пренесе вирус неком другом и апеловао на грађане да се понашају одговорније и да се придржавају мера, а посебно да носе заштитне маске.

Поручио је да грађани искористе лепо време и буду више напољу да би подигли имунитет, али уз контакте ограничене на породицу и малобројне људе с којима, иначе, контактирају и знају да су безбедни.

Он је рекао да поред осталог и од генетских предиспозиција од којих зависи колико ће тежак облик инфекције вирусом корона неко имати.

Како је објаснио, гени контролишу количину течности у плућима, а код оних код којих се генетски лучи више течности развија се тежак облик короне јер се плућа више пуне течношћу.

„Српска стварност

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here