Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ позвао је грађане Србије да сви 16. јануара изађу на референдум и да на гласачком листићу заокруже “не”.

Председник српских радикала указао је на нелегитимност измештања избора судија из Народне скупштине, јер би се на тај начин судска грана власти потпуно одвојила од народне воље, што би уназадило демократске принципе по којима свака грана власти мора да контролише једна другу. Ниједна грана власти не може да се меша у рад друге гране власти и тако се постиже самосталност и независност, али међусобна контрола мора да постоји и тако се избегавају злоупотребе и корупција.

Шешељ је подсетио да земље западне Европе преко Венецијанске комисије Србији намећу избор судија који се не примењује у најразвијенијим европским државама, чиме недвосмислено показују намеру да уведу још веће могућности за корупцију у српском правосуђу.

Претња да ће од исхода референдума зависити отварање кластера за улазак Србије у Европску унију Шешељ види као још један разлог да Србија прекине преговоре око уласка у Европску унију и да се коначно ослободимо условљавања за нешто што се никада неће десити.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here