Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек поручио је данас да је држава спремна за нови талас коронавируса и да је обезбеђена довољна количина кисеоника, лекова и болничких капацитета.

Ђерлек је истакао да са свим изграђеним капацитетима очекујемо да здравствени систем функционише паралелно и да ће нековид пацијенти имати бољу здравствену заштиту и да неће трпети као претходних годину и по дана.

Он је указао на то да је борба са делта сојем коронавируса изузетно сурова и да се очекује да у наредним недељама покаже сву своју снагу.

Према његовим речима, темпо вакцинације је изузетно спор, јер смо са приближно 52 одсто вакцинисаних далеко од колективног имунитета, чиме смо продужили опстанак вируса који је сада мутирао.

Ђерлек је упозорио на то да је делта сој далеко заразнији од првобитне варијанте вируса и зато је још једном апеловао на све да се вакцинишу јер је то једино решење.

Ученици су до сада били изузетно дисциплиновани и школе нису биле извори заразе, али се не зна до када ће потрајати редовно похађање наставе, која почиње сутра, објаснио је државни секретар.

Здравствени систем је спреман, иако статистички подаци указују на то да је ситуација све озбиљнија, рекао је он и додао да очекује да ове недеље број оболелих достигне 3.000.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here