Mesto za reklamu

22.02.2020.

Челници Демократског савеза Косова сматрају да би мера реципроцитета требало да се спроводи у уској сарадњи са Сједињеним Америчким Државама. Лидер те странке Иса Мустафа рекао је то јуче Газети Експрес, а истог је мишљења и председница парламента Вјоса Османи. Члан руководства Љуфти Хазири сматра да је време за укидање таксе.

У интервјуу за Коха Диторе, Османи је рекла да наметање такве мере треба радити у пуној сарадњи са Вашингтоном.

Указала је и да су у свакодневној комуникацији с Американцима о питању укидања пореза и реципроцитета и нагласила да ц́е на крају постојати заједнички модалитет који ц́е бити у интересу Косова и заштитити пријатељство са САД.

“Ми смо у сталној комуникацији са представницима Сједињених Америчких Држава и на крају ц́емо пронац́и заједнички модалитет, који је у интересу наше земље, у интересу заштите пријатељства са Сједињеним Државама и њихове улоге у овом процесу. У интересу је дијалога и најбрже могуц́е реализације споразума, који је правно обавезујуц́и уз истовремено узајамно признавање “, изјавила је Османи.

Још један руководиоц ДСК, Љутфи Хазири, такође захтева тешке одлуке. Према његовим речима, време је за укидање таксе.

„Тешке одлуке чине вођу успешним. Нису увек популарне одлуке за садашњост, али неопходне за будуц́ност. Време је за тешке, али неопходне одлуке. Време је за укидање таксе. Процене за реципроцитет се настављају у ходу“, рекао је Хазири.

Још није јасно хоц́е ли се став Аљбина Куртија променити када каже да ц́е таксе бити укинуте након што се уведе реципроцитет, што је став којем се противи САД, конкретно Трампов изасланик за дијалог Ричард Гренел.

Америчке дипломате врше притисак на владу Косова за моментално укидање таксе и истовремено се противе успостављању пуног реципроцитета са Србијом, рекао је премијер Албин Курти, пише данас Коха Диторе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here