Mesto za reklamu

Авдулах Хоти и Иса Мустафа

15.03.2020.

Председник Демократског савеза Косова (ДСК), чланице владајуће коалиције, Иса Мустафа осудио је, како је навео, догматске и завереничке ставове премијера, Аљбина Куртија, и поручио да његова странка никада неће пристати на делимично укидање таксе на српску робу и на реципроцитет, на чему инсистира актуелна влада.

Мустафа је истакао да стога ДСК никада неће пристити на постепено и делимично укидање те мере уз увођење реципроцитета без договора, како је рекао “са нашим савезницима (САД), већ ћемо се томе противити и убудуће”.

Мустафа је то рекао за приштинску Газету експрес, након што је Курти оптужио ДСК за то што на јучерашњој седници парламента није донета одлука о делимичном и условном укидању те мере.

Хоти поручио Куртију: Укинути таксе одмах и у потпуности

Потпредседник косовске владе Авдулах Хоти поручио је премијеру Аљбину Куртију, који је данас одложио укидање таксе од 100 одсто на увоз сировина из централне Србије, да исту треба укинути одмах и у потпуности.

“Такса треба да се укине данас, одмах и у потпуности. Политичке игре, без обзира да ли смо са ЕУ или са САД, не служе јачању државности Косова и везама с нашим партнерима”, наводи се у објави Хотија на Фацебоок-у.

Хоти додаје и да фокус треба ставити на новонасталу ситуацију изазвану корона вирусом.

“Наш фокус би требао да буде на управљању ситуацијом коју је створио Цовид-19, а не на политичким играма које воде одступању САД од Косова,” – додаје се у објави Хотија.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here