Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председништво ДСС-а одлучило је да та партија настави са борбом за своја политичка опредељења као опозициона странка у Скупштини Србије и града Београда, са пуним уверењем да одржани избори представљају само једну етапу ка преузимању одговорности за вођење Србије у будућности.

Председништво ДСС констатовало је да је на протеклим председничким, парламентарним и београдским изборима постигнут озбиљан резултат.

Нарочито је, како истиче та партија, важан резултат председничког кандидата српске коалиције НАДА, председника ДСС-а др Милоша Јовановића који је са безмало 6 одсто гласова заузео треће место у трци за председника државе.

Остварени резултати и подршка коју су грађани пружили обавезује ДСС и српску коалицију НАДА да наставе са залагањем за јасну националну и демократску политику и уједно представљају снажан основ за њено даље јачање.

Поред тога, и с обзиром на политичку ситуацију у којој се, како се наводи, не види довољан број идеолошки и програмски сродних странака са којима би, у сложеним околностима, могла да преузме одговорност за вођење државе и града, ДСС је одлучио да настави са борбом за своја политичка опредељења као опозициона странка у Скупштини Србије и града Београда, са пуним уверењем да управо одржани избори представљају само једну етапу ка преузимању одговорности за вођење Србије у будућности, наглашава се у саопштењу председништва те странке.

ДСС ће се, како се истиче, водити начелом да позиција власти не значи бити опозиција држави и да је у Србији потребно градити мостове, не копати ровове.

Без обзира на понашање других актера, деловање ДСС карактерисаће, као и до сада, државотворност, озбиљност, пристојност и неодустајна борба за успостављање одговорне, национално-демократске политике.

Додаје се и да ће се наведена борба наставити и у склопу српске коалиције НАДА.

ДСС ће у јулу свечано обележити 30 година од свог оснивања, а крајем маја ће одржати  ванредну изборну скупштину на којој ће та странка наставити са програмским и кадровским јачањем.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here