Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Демократска странка Србије поставила је у парку испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу, споменик “Александар Вучић, последња НАТО ракета”.

На споменику је ракета чији доњи део симболизује почетак НАТО агресије 24. марта 1999. године, а горњи, на коме је налив перо, евентуално потписивање правно обавезујућег споразума.

Председник ДСС Милош Јовановић рекао је новинарима, после откривања споменика, да НАТО агресија није завршена.

Јовановић је рекао да је то споменик Александру Вучићу који је “кренуо у своју политичку каријеру као осведочени патриота, а жели да је заврши као осведочени издајник”.

Он је навео да је пре 20 година почео најозбиљнији рад на сецесији Косова, а 20 година након тога он ће се, по свој прилици, завршити “потписом налив пером на некакав правнообавезујући споразум којим би Србија требало да призна сецесију Косова”.

Јовановић је истакао да се ДСС противи таквом епилогу и да ће дати све од себе да се тако нешто не деси.

Овим поводом реаговао је министар полиције Небојша Стефановић рекавши да је то “акција која је ништа више него срамота за људе који ту акцију спроводе”.

“Сада су најхрабрији на речима они који су нас у војном смислу разарали и који када је требало нису предузели ништа. Те акције нису ништа друго него срамота за људе који их изводе”, рекао је Стефановић новинарима на Стражевици где је обележено 20 година од почетка НАТО бомбардовања.

Министар је истакао да је заштрашујуће да данас то раде људи који до пре неколико година нису смели да изговоре “НАТО агресија” и који су тражили еуфемизме, начине да се то изговори и представи “као неки НАТО напад”, а можда и да се заборави “реч НАТО”.

„Српска стварност“ / РТС, Танјуг /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here