Mesto za reklamu
  1. 11.2021.

Европска агенција за лекове (ЕМА) издала је препоруку за хитну употребу Меркове таблете против ковид-19, иако овај лек још није одобрен. Вест о леку „Молнупиравир“ који је развила позната фармацеутска америчка кућа „Мерк“ први смо саопштили нашој јавности захваљујући нашем угледном доктору Др Ненаду Јанићијевићу, који има изворне информације, и ево како је он тада  најављивао пут до пацијената оболелих од ковида 19. ће се догодити веома брзо, јер је лек преко потребан.  

Регулатор за лекове ЕУ, са седиштем у Амстердаму, саопштио је да се напред антивирусна таблета, може користити за лечење одраслих особа заражених корона вирусом код којих болест није узнапредовала,а где се очекује повећан ризик од развоја тешких форми обољења.

ЕМА је у саопштењу навела да лек треба дати што је пре могуће након што је ковид-19 дијагностикован и у року од пет дана од појаве првих симптома. Предвиђено је да се узима два пута дневно током пет дана.

ЕМА је саопштила да издаје ову препоруку, како би подржала националне власти које могу донети одлуку о могућој раној употреби лека пре одобрења за стављање у промет, на пример у условима хитне употребе, и у тренутку када се широм ЕУ бележи пораст инфекција и смртних случајева од ковид-19 “.

Раније смо већ пренели да је Британија постала прва земља која је одобрила Меркову пилулу ковид-19,а молнупиравир такође чека на процену регулатора у САД. Др Јанићијевић нам је пренео да се очекује да ће Америчка агенција за храну и лекове (ФДА) одобрити употребу „Меркове пилуле“, јер се и главни епидемиолог САД др Ентони Фаучи заузео за хитно коришћење овог лека у чија својства се лично уверио, а о чему смо раније већ писали.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here