Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Члан Кризног штаба доктор Предраг Кон изјавио је да се епидемиолошка ситуација погоршава. Он је рекао да још увек није добио позив за седницу Кризног штаба, али да не зна зашто.

„Имамо тај број који је прешао 4.000, што је за 500 више него прошлог понедељка и што указује да ово и даље највероватније расте. Пратићемо наредних дана, али свакако није стало“, истакао је Кон, гостујући на РТС-у.

Кон је рекао да термин када ће бити седница Кризног штаба обично добијају дан раније, а да га данас нису добили.

„Не знам да одговорим о чему се конкретно ради, чекам да будем информисан“, навео је Кон.

Наглашава да је медицински део Кризног штаба давно заузео своје позиције и став да на најмање седам дана треба увести мере какве су важиле за викенд.

„То је оно што смо тражили. Јасно је да се то не може баш једноставно добити и да су ставови из политичко-привредног дела другачији“, нагласио је Кон.

Према његовим речима, две ствари треба спровести паралелно — спречавање свих контаката који нису нужни за живот и што бржа вакцинација.

„О мерама причамо још од новембра месеца, да не причам са чиме се све закаснило. Међутим, имате сасвим другачије углове гледања. Изгледа да је једини излаз који сви виде да престане медицински део Кризног штаба да функционише. То је потпуно бесмислено“, оценио је Кон.

Он је навео да се поставља питање зашто седе тамо ако их нико не слуша.

„Зашто остајемо? Из једноставног разлога — јер смо потребни. Друга је ствар да ли нас слушају или не слушају. И даље смо ту. Имате колеге које су данима у црвеној зони. Одложен је кризни штаб, то је истина. Зашто је одложен, ја тренутно немам одговор“, изјавио је уважени епидемиолог.

Др Кон је поновио да нема места за компромисе и да је медицински део Кризног штаба изнео своје ставове.

„Ми смо потпуно јасно изнели аргументе и ја немам шта да причам више. Нема ту посебне мудрости. Хоћете да ратујем, хоћете да изађем напоље и да вичем? Шта се очекује од нас из медицинског дела? Не мислим само од стране власти него од свих чије су очи упрте у нас“, казао је Кон.

Како је навео, тужна је порука која се шаље медицинском делу Кризног штаба.

„Није то само порука за грађане него и за нас. Шта је боље? Да нас уопште нема јер то је оно што већина жели? Мислим да то није решење. Једини начин је упорно даље инсистирање. Време пролази, а време је врло значајан фактор“, указао је Кон.

Кон је истакао да је тамо где су биле најригорозније мере дошло до пада броја заражених.

„Тужно је што сам у оваквој позицији. Не видим разлог због којег је медицински део Кризног штаба на тапету. Ниједан повод нисмо дали да будемо нападани са свих страна, и од посланика у Скупштини из владајућег дела и од опозиције, буквално од свих редом“, рекао је Др Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here