Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Број заражених коронавирусом се рапидно повећава у Србији, јер епидемиолози кашу да је број заражених вишеструко већи од евидентираних, па је и притисак на ковид центре све већи. У болницама ће ускоро сви кревети пити попуњени, па се интензивно размишља о увођењу алтернативних ређења. Шабац и Неготин су прогласили ванредну ситуацију.

Ванредна ситуација и у Шапцу

Градски кризни штаб је у Шапцу увео ванредну ситуацију због повећања броја оболелих. Данас је регистровано 42 новооболелих, а од укупно 849 позитивних у округу у Шапцу је 392.

Знатно је порастао у број прегледа у ковид амбуланти, где је од 287 више од половине првих прегледа међу којима је 66 деце. У болници је 60 пацијената са средње тешко и тешком клиничком сликом.

Уведене су и нове строже мере, забрањено је организовање свечаности, манифестација, а ограничено је и радно време угоститељских објеката до 21 час.

Ванредна ситуација у Неготину

На територији општине Неготин проглашена је ванредна ситуација, јавља дописник РТС-а.

Радно време угоститељских објеката остаје до 23 часа, а препорука је да се грађани придржавају свих превентивних мера.

Све тежа ситуација је и у другим градовима широм Србије. Преносимо стање у неким окрузима:

У Колубарском округу још 60 потврђених случајева

У Колубарском округу потврђено је још 60 случајева коронавируса. Од тога 56 новозаражених је из Ваљева, из Мионице 3, а из Уба једна особа, подаци су Завода за јавно здравље Ваљево.

У Расинском округу 45 новооболелих, једна особа преминула

Од 145 јуче тестираних пацијената са подручја Расинског округа, коронавирус је потврђен код 45 особа – у Крушевцу код 22, Александровцу 19 и код двоје из Бруса и из Трстеника.

Према подацима крушевачког Завода за јавно здравље у везу са ковидом 19 доводи се и смрт пацијента из Александровца чиме је број укупно преминулих од почетка пандемије у Расинском округу достигао 59.

Од јуче се бележе и два нова случаја међу ученицима, из Бруса и Крушевца.

У Расинском округу од почетка школске године инфицирано је 29 ђака и 10 професора.

У Општој болници у Крушевцу хоспитализовано је 66 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом.

У Златиборском округу код још 48 људи потврђен коронавирус

Од претходног извештаја, 8. новембра, ужичког Завода за јавно здравље до данас коронавирус је потврђен код 48 особа на подручју Златиборског округа и то у Ужицу 12, Прибоју 11, Чајетини 8, Пријепољу 7, Новој Вароши и Сјеници по 4 и у Косјерићу 2 случаја.

Од почетка емпидемије до данас укупно су потврђена 3.402 случаја инфекције коронавирусом на територији Златиборског округа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here