Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

У Србији су, у последња 24 сата од последица коронавируса преминуле, још две особе. На болничком лечењу више је оболелих. У последње време расте број заражених и пре 2 дана имали смо на умањеном узорку 920 заражених, а онда с догодило да је већ смањени узорак у два последња дана смањен за још 4.281 испитаника, да бисмо у последњем извештају имали 749 заражених, а њих је уствари знатно више од заражених.  

Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, који све то израчунава, чак је и сам саопштио да се последњих недеља бележи пораст оболелих од ковида 19. и број пацијената на болничком лечењу и позвао на спровођење мера заштите. Али настављена је пракса представљања ситуације бољом него што јесте. Резлтат тога је атмосфера која је створена као да смо се опасног вируса одавно решили и нико не размишља о маскама или другим мерама заштите.

О тежини пандемијске ситуације најбољи показатљ је процнат заражености, који се ни не приказује, а сада показује алармантно стање. Износи чак 17.38%, za 2% и 3% је већи него у последња два дана. Узгред. Подсећамо, да је проценат који се може толерисати, онај чије су вредности до 1%. Колико је овај, који сe лако израчунава, види се на први поглед.

На стварно епидмиолошко стање, које није добро, већ подуже указују наши еминентни епидемиолози и понављају да је вирус и даље са нама и да се од њега и даље умире и да за неке оставља и тешке последице. Отуда просто моле да се примењују мере заштите. Нажалост то није добијало ни одговарајући публицитет, иако из света стижу информације о енормном броју заражених, па и умрлих и да се ускоро очекује нови талас вируса, који је чак и бржи и опаснији. Те земље већ припремају обнављање неких мера заштите. И ми се придружујемо тим захтевима и код нас и молимо – Чувајте се!  

Од почетка епидемије, у Србији је регистровано укупно 2.031.920 случајева заразе, док је 16.131 особа преминула.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here