Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1.989.415 особа, а забележено је 15.884 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.

Вирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 699 људи, а тестирано је 7.027 особа. Од последица заразе преминуло је још 7 особа.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 613 хоспитализованих пацијената. На респираторима се налази 28 особа.

Епидемијска ситуација се побољшава, али вирус није нестао. Најважнија мера, вакцинација, и даље је на снази, упозоравају светски стручњаци.

Петоро новозаражених у Пчињском округу

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на ковид 19 тестирано је 89 особа са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је пет лица заражено коронавирусом – четири из Врања и једно из Владичиног Хана. У осталим општинама Пчињског округа нема нових случајева заражавања ковидом 19.

У врањанској ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 39 прегледа, од тога 34 прва. Такође, урађен је један пи-си-ар тест и 35 антигенских тестова, од којих су четири била позитивна на коронавирус.

У ковид болници хоспитализовано је седам пацијената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док су два на кисеонику. Током протеклог дана није било пријема нових пацијената, као ни отпуста.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here