Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Од почетка пандемије, у Србији су регистрована 2.001.144 случаја коронавируса од 9.427.662 тестирана узорка. Преминуло је 15.953 особа. Проценат смртност је 0.80 одсто, показују подаци са сајта covid.rs.

Епидемијска ситуација у Србији иако неки тврде да је повољнија, јер наводно пада број заражених и преминулих, није тачно. Ситуација је и даље неповољна, јер је степен заражености изнад 11 процената и сличан је претходним данима, а број преминулих последњег мерења је чак већи за два у односу на претходни дан.

Према последњем пресеку, у Србији је регистровано 628 случајева заразе коронавирусом међу 5.641 тестираним узорком. Од ковида 19 преминуло је пет особа. На болничком лечењу је 439 пацијента, од којих је 25 на респираторим То су подаци којима озбиљни медицински стручњаци кажу да још не можемо да будемо задовољни.

Озбиљни епидемиолози упозоравају да пандемија није готова, да је вирус и даље ту и да треба бити опрезан, посебно због ускршњих и првомајских празника.

Ситуација и у свету је неповољна, а у склопу мера против поновног ширења коронавируса, власти Шангаја поставиле су жичану баријеру испред неких стамбених блокова. Циљ је да се спречи излазак станара, што је изазвало нови талас незадовољства грађана у граду у којем живи 25 милиона људи.

Порука је не заборавите мере заштите иако нису обавезне, због себе ближњих и наравно других!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here