Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Након састанка двојице председника, одржана је седница Високог савета за сарадњу Србије и Турске, а размењени су и потписани споразуми две државе. У присуству председника Србије и Турске у Београду је размењено више билатералних споразума и меморандума из различитих области, безбедности, полиције, науке, војне сарадње, привреде.

Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разменили су Споразум из области безбедности, а Чавушоглу је разменио и споразум о разумевању у сарадњи у области социјалне и породичне заштите између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије и Министарства за породицу, рад и социјалне услуге Турске са ресорним српским министром Зораном Ђорђевићем.

Споразум о сарадњи између Владе Србије и Владе Турске у области индустрије и технолигије разменили су министар провреде Горан Кнежевић и министар трезора и финансија Берат Албајрак.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар националне одбране Хулуси Алкар разменили су споразум о разумевању о заједничким полицијским патролама, а оквирни војни споразум између Србије и Турске разменили су министар Алкар и министар одбране Александар Вулин.

Меморандум о разумевању о реконструкцији моста “Касапчић” разменили су министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и заменик министра културе и туризма Турске Сердар Џам.

Протокол о сарадњи у области науке и технологије између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Савета за високо образовање Турске разменили ресорни српски министар Младен Шарчевић и председник Савета Хасан Мандал.

Меморандум о разумевању између Развојне агенције Србије и Развојне агенције за мала и средња предузећа Турске разменили су директор РАС-а Радош Газдић и председник турске развојне агенције Џевахир Ускур.

Председник Управног одбора РАТЕЛ-а Драган Ковачевић и председник Управе за информационе и комуникационе технологије Турске Омер Абдулах Караоглу разменили су Меморандум о разумевању РАТЕЛ-а Србије и Управе за информационе и комуникационе технологије Турске у области електронске комуникације и поштанских услуга

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here