Mesto za reklamu

13.05.2020.

Национална авио-компанија „Ер Србија“, имајући у виду препоруку Европске комисије о продужавању привременог ограничења, одложиће почетак редовног путничког саобраћаја уместо за планирани 1. јун на 15. јун.

Како је истовремено реч о земљама у којима се налази велики број дестинација „Ер Србије“, национални авио-превозник принуђен је да одложи покретање редовног путничког саобраћаја у оквиру најављеног реда летења.

С друге стране, обнављање авио-саобраћаја до ограниченог броја дестинација — Лондон Хитроу, Франкфурт, Цирих и Беч, које је најављено за период од понедељка, 18. маја, биће реализовано, саопштила је „Ер Србија“, преноси РТС.

Летови до тих дестинација биће обављани у нешто мањем обиму, него што је првобитно планирано, услед препоруке Европске комисије.

„Ер Србија“ истовремено пажљиво прати могуће поновно отварање региона и биће спремна да се фокусира и на регионалне летове, те да се прилагоди новим могућностима и расту тражње у оквиру региона, наводи се у саопштењу.

„Наша флота и наши запослени у потпуности су спремни да одмах почну са обављањем редовног путничког саобраћаја. Међутим, сам почетак саобраћаја и његов обим не зависе само од нас, већ и од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од измена ограничења у путовањима у земљама до којих летимо“, рекао је генерални директор „Ер Србије“ Данкан Нејсмит.

„Ер Србија“ је најавила раније да ће се саобраћај обнављати поступно после паузе узроковане пандемијом корона вируса и различитим мерама којима су путовања била ограничена на глобалном нивоу.

Ред летења ће, како је саопштено, претрпети одређене измене у односу на план за летњу сезону 2020. године, односно, летови ће се до једног броја дестинација обављати оном динамиком која је и планирана почетком године, да ће фреквенција летова до појединих дестинација бити смањена, као и да ће летови до неколико дестинација у овој сезони бити привремено суспендовани.

Српска национална авио-компанија наставиће редовно да обавештава путнике о статусу њихових резервација и неопходним безбедносним мерама које ће се спроводити, закључује се у саопштењу.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here