Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

После шест година паузе, авиони “Ер Франса” вратили су се на београдски аеродром. То је други авио-превозник из Француске који је за пола године дошао на аеродром “Никола Тесла” откако га је преузео француски “Ванси”.

За свечани дочек побринула се ватрогасна бригада аеродрома. С “Николе Тесле” на “Шарл де Гол” свакодневно ће летети један авион “Ер франса”.

“Рачунамо на раст саобраћаја на аеродрому ‘Никола Тесла‘ и припремили смо веома атрактивне цене летова за Северну и Јужну Америку”, каже Тајс Комен, директор “Ер Франса” за Централну Европу.

Долазак “Ер Франса” значи и нови посао за “Ер Србију” која ће са Сурчина путнике “Ер Франса” возити на многе евромедитеранске дестинације.

“Скоро смо потписали уговор са ‘Ер Србијом‘, то је седам дестинација, конекција у Београду, имамо Сарајево, Солун, Тиват, Подгорицу, Ларнаку и Скопље. У код шеру смо са ‘Ер Србијом‘ и очекујемо да имамо путнике у оба правца према целом свету”, наводи Зоран Јелкић,  генерални директор за групу Ер Франс – КЛМ за Француску.

“Ер Франс” је још 1933. године, ширећи се на исток, направио прву линију са Београдом. Тадашњи лет је трајао 11 сати, сада два сата. Више пута линија је прекидана углавном због ратова, а последњи пут из економских разлога 2013.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here