Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Специјалци Еулекса, маскирани и наоружани аутоматским пушкама, упали су у канцеларије организације која окупља ветеране Ослободилачке војске Косова, јављају медији на Косову.

Специјалци Еулекса ухапсили су председника тог удружења Хиснија Гуцатија. Ухапшен је недуго пошто је позвао медије да објаве садржај докумената везаних за суђења бившим припадницима ОВК, који су на мистериозан начин доспели у руке тог удружења.

После хапшења, Гуцати је одведен из просторија удружења ветерана ОВК, а група незадовољних се окупила испред те зграде, тражећи да некадашњи припадник ОВК буде пуштен.

Харадинај је Специјални суд назвао “фашистичким”, наводећи да се ветерани ОВК “неће смирити све док тај трубунал не буде расформиран”.

Припадници Еулекса покренули су ову акцију свега 24 часа пошто је у Специјални суд за злочине ОВК одведен први оптужени припадник те организације, некадашњи локални командант и један од шефова обавештајне службе Саљиха Мустафу.

После хапшења Мустафе у четвртак, косовски медији најавили су нова хапшења оптужених пред Специјалним судом за злочине ОВК.

Ухапшен и Насим Харадинај

Данас се догодило још једно хапшење. Заменика председника Организације ратних ветерана тзв. ОВК Насима Харадинаја ухапсили су данас припадници специјалних снага, док је ишао ка телевизији Т7 на интервју, јавила је приштинска Газета Експрес.

Насим Харадинај је брат од стрица бившег премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја.

Харадинај је, како се наводи, одбио да уђе у аутомобил Специјалних истражитеља и сачекао док нису стигли припадници косовске полиције.

Он је за хапшење оптужио новинара Вехбија Кајтазија.

„Не идем с њима, само са косовском полицијом“, рекао је Харадинај.

Бројни грађани су изашли на лице места и испратили га аплаузом.

Раније данас ухапшен је председник Удружења ветерана тзв.ОВК Хисни Гуцати, који је изведен са лисицама на рукама из просторија тог удружења у Приштини.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here