Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Жарко Јокановић, успешан писац, заљубљеник у писану реч и филмску и тв уметност, после дуге борбе са корона вирусом, вратио се кући, а своје искуство са опасним вирусом желео је да пренесе најширој јавности, да би многе неверице схватиле о каквој ешкпој болести се ради и чије су последице за неке немерљиве, а не мали број ту неман и не преживи.

После 26 дана од првих симптома и 15 дана проведених у Ковид болници у ВМЦ Карабурма Жарко се вратио кући. Дочекали су га супруга Милица Милша, која је имала лакши облик истог вируса и његов Антоније. Они су му били и највећа подршка у лечењу и свака помисао на њих давала му је невиђену снагу да се у тој тешкој борни избори за живот.

Преносимо његову пруку и његове речи, које у овом времену имају посебну тежину.

„Из срца, искрено поручујем: Чувајте себе и своје. Ово је језива болест. На први симптом идите код лекара. Урадите тест, снимите плућа, дајте крв на анализу и са терапијом, по савету лекара, почните одмах.

Редовно се јављајте на контролу, ако сте позитивни. Упала плућа се чак и не види одмах. Зато снимајте плућа поново након неколико дана. Мени се у болници погршало стање након пет дана и плућа су ми била скоро бела.

Деси се да се погоршање деси у неколико сати. На неколико дана проверавајте анализу крви. Једног дана су ми леукоцити пали са нормале на два, после пар дана су ми се урушили томбоцити, одједном су порасли сви парамети јетре, неки и преко десет пута од манималне границе.

   Обавезно урадите ЦРП који указује на упалу и Д-димер који указује на згрушавање крви. Ако треба – даће вам инјекције, које се примају сваки дан против згрушавања крви и стварања тромбова.

То буквално може да вам спасе живот када имате ову болест. Ако сте заражени, мора да узимате и доста витамина. Пре свега витамин Ц – 2 грама дневно и Алфа Д-3. И редовно пратите стање. Мени се стање погоршало 11. дана. И ова болест има једну подмуклост коју носи у себи. Чим помислиш да ти је боље – одмах буде горе. И тако неколико пута – навео је Жарко.

И још нешто. Неко нема никакве симптоме, неко лакше, неко најтеже, неко не преживи. Ово је као руски рулет – сваки исход је могућ. И свакоме све може да се догоди. Зато будите опрезни и делујте на време и не стављајте живот на коцку.

И никада не заборавите да ова болест оставља трајне последице не само на плућа, него и на друге органе.

Још једном вам бескрајно хвала, драги моји знани и незнани пријатељи. Љубав за све вас – до неба! И ако ме питате да ли ми нешто треба – треба ми.

Да чувате себе и своје и да се не разболите. Не слушајте приучене будале из секте која тврди да овај вирус не постоји – слушајте науку и стручњаке који су се школовали за то. То је једино што ће ме заиста усрећити – закључио је Јокановић, уз слику са супругом.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here