Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Албанци у Источном Косову, Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, где год су већина и имају територијални континуитет са Косовом, треба да се припоје Косову. Срби у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку треба да имају исто право, где су већина и имају територијални континуитет – каже Велон Мурати

Валон Мурати, председник косовског Покрета за јединство, рекао је, говорећи о дијалогу Београда и Приштине, да је писмо Доналда Трампа Хашиму Тачију “добар моменат у процесу разговора”, и кад је реч о односима са Београдом и Европом.

Мурати је рекао да би разговори са Србијом требало да се заврше “редефинисањем граница”, на основу принципа самоопредељења народа.

Албанци у Источном Косову, Прешеву, Бујановцу, Медвеђи, где год су већина и имају територијални континуитет са Косовом, треба да се припоје Косову. Срби у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку треба да имају исто право, где су већина и имају територијални континуитет – рекао је Мурати.

Мурати је рекао да би, према овом принципу, албанска села у општини Лепосавић – Цераја, Коштова и Бистрица, затим Жажа, Болетини и Кељменди у општин Звечан и Чабра у Зубином Потоку требало да остану део Косова.  Такође, део овог редефинисања не треба да буде северни део Косовске Митровице, где је 2000. године протерано 12.000 Албанаца – рекао је он.

Мурати је затим нагласио да се слаже са увођењем додатних такси на српске производе.

 „Српска стварност“ / Еспресо.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here