21.04.2020.

Бањалука намерава да већ од 27. априла почне са увођењем одређених олакшица када је реч о огрнаичавајућим мерама која су примењена због пандемије вируса корона, које ће се тицати појединих делатности и занатских радњи које не подразумевају масовни контакт, али да ће највидљивије опуштање мера могло да се очекује 10. маја.

Председница Републике Српске Жељка Цивјановић у разговору за Спутњик каже да је 10. мај оквирни датум за попуштање јер ће до тада проћи три најважнија дана када се очекује масовно окупљање грађана – Ускрс који је прошао, затим 1. мај, а потом и Ђурђевдан: „Након што прођу сви ови важни датуми, могли бисмо да релаксирамо мере које су уведене. Али, све ће зависити од  епидемиолошке ситуације у земљи“.

– Свакодневно пратимо епидемиолошку ситуацију и стручне службе нас редовно обавештавају о свему. Можемо бити задовољни чињеницом да смо на време увели све мере, да су те мере дале ефекте и да се сада налазимо на некој прекретници.Довољно смо брзо успоставили и алтернативне болничке капацитете, предузели све оне радње које су биле неопходне у случају да се деси већи број оболелих и да морамо имати ангажман већег броја здравствених радника.  Пред нама је период када се морамо придржавати свих упутстава.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here