Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

У почетку је изгледало као велики проблем то што не можемо слободно да се крећемо. Сада о томе ни не размишљамо, брине нас неизвесност колико ће то трајати – каже Тијана Ђукановић – Ернандез из Мадрида за РТС. Каже и да скоро свако има неког из уже околине ко је заражен или је преминуо од Ковида-19:

   “Људи су забринути због неизвесности, колико ће трајати, које ће последице бити на економском и социјалном нивоу”, рекла је Тијана и истакла да је огроман број људи остао без посла или примања.

“Навикли смо на рестрикције. Можемо само до најближе продавнице или апотеке ако је потребно. Изузеци су породице које имају некога са аутизмом који могу да се крећу”, наводи Тијана.

Њен савет нама у Србији је да се време искористи на најбољи начин, да се успоставе дневне рутине, да се бави физичком активношћу и да се учи.

Током прве недеље у изолацији владала је, како каже, хиперконекција. “Сви су звали једни друге, видео-позиви, пошалице. Након две, три недеље свако се окрене свом микросвету. Обратите пажњу на пријатеље који су сами, у почетку није проблем, али касније имају одређене изазове које они који су у породици преживљавају на други начин”, наводи Тијана.

Грађанима у Србији поручује да слушају научнике и епидемиологе који нас сваки дан моле да останемо у кући да би радили свој посао.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here