Mesto za reklamu

09.03.2020.

Министарство просвете Србије препоручило је свим школама да ђачке екскурзије у иностранство одложе због корона вируса. Министарство је пре више од недељу дана препоручило да се обуставе екскурзије у Италију, а сада се препорука односи на све земље. Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић истиче да је препорука обавезујућа за све школе.

Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су Министарство и министар Младен Шарчевић реаговали правовремено када су продужили распуст због епидемије грипа.

“Сада смо поново реаговали по препоруци Министарства здравља и забранили смо одлазак у комплетно иностранство. Све земље подлежу овој препоруци”, наглашава Пајић.

Објашњава да је препорука министра обавезујућа за све школе и да се може сматрати да је уведена забрана на сва студијска путовања и све екскурзије.

Каже да забрани подлежу и размене студената.

“То су студијска путовања где имамо сарадњу две школе. То су мање групе ученика или појединачни ученици који са својим професорима путују и то је до даљег обустављено”, каже Пајић.

Истиче да ће заједно са Министарством здравља правовремено реаговати када дође до потребе да се одлука укине.

“Надамо се да ће то бити што пре, јер су екскурзије заиста нешто најлепше у образовном систему чему се ученици радују. Нама је жао што је то тако, али ова одлука је у интересу свих ученика и запослених у образовним установама”, објашњава Пајић.

Каже да су школе биле обавезне да изађу на јавну набавку и да је приликом склапања уговора са туристичким агенцијама наведено какви су услови путовања и плаћања.

“Не видим апсолутно никакав проблем да се због епидемиолошке ситуације и забране новац врати ученицима”, истиче Пајић.

Каже да са Министарством здравља прате комплетну епидемиолошку ситуацију и да до сада није било потребе да се укидају путовања и излети у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here