Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Доделом медаља на батајничком аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић” данас је завршена заједничка тактичка вежба са бојним гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације „Словенски штит 2019″.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин, који је заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем присуствовао завршној церемонији, истакао је том приликом да ће здружена тактичка вежба постати традиционална и да ће две земље у будућности заједно вежбати и учити како да чувају слободу нашег неба.

Он је указао на то да назив вежбе “Словенски штит“ говори о нашој блискости, заједничком пореклу и вредностима, али и о чврстом опредељењу да бранимо своју слободу.

Према његовим речима, након усвајања нових знања и вештина, Србија је још спремнија да остане слободна и да чува мир на Балкану.

Бригадни генерал Тиосав Јанковић, који је руководилац вежбе „Словенски штит 2019“ и командант 250. ракетне бригаде за ПВД РВ и ПВО, истакао је да су сви циљеви вежбе испуњени и задаци извршени.

Заједнички подухват са руским колегама служи нам на понос и обавезује нас да у наредном периоду нашу сарадњу обогатимо новим вежбама и активностима, поручио је Јанковић.

Генерал-потпуковник Јуриј Николајевич Грехов, који је заменик команданта Ваздушно-космичких снага Руске Федерације, рекао је да је ово важан дан за припаднике Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације јер је успешно завршена прва заједничка вежба ПВО снага на територији Србије.

Вулин је током церемоније припадницима Оружаних снага Руске Федерације доделио војне спомен-медаље за резултате постигнуте на здруженој тактичкој вежби „Словенски штит 2019“ и изузетан допринос систему одбране Србије.

Поводом успешно завршене вежбе, генерал-мајор Душко Жарковић, који је командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, доделио је захвалнице припадницима Оружаних снага Руске Федерације.

На церемонији су уручена и одликовања и захвалнице на основу наредбе министра одбране Руске Федерације и команданта Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације за заслуге у заједничкој тактичкој вежби „Словенско братство 2019“, које је припадницима Војске Србије уручио генерал Грехов.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here