Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Данашњи, други састанак представника власти и опозиције о изборним условима на Факултету политичких наука у Београду завршен је око подне, а председник Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић најавио је да ће следећи, о медијима, бити одржан за десетак дана.

Састанку, за разлику од првог, није присуствовао Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде.

Милан Антонијевић је оценио да је данашњи састанак био конструктивнији и конкретнији од претходног.

Арис Мовсесијан из Нове странке рекао је да постоје ствари око којих постоји сагласност, али да не може да каже о чему је реч, јер по “Ћатхам Хоусе” правилу не може да цитира друге учеснике.

Владимир Ђурић из Странке модерне Србије констатовао је да систем финаснирања кампања фаворизује велике странке, у односу на мање и да нису једнаки услови за све у изборној трци.

Небојша Зеленовић као председавајући Савеза за Србију у изјави новинарима после састанка рекао је да је за разговор о осталим темама преостало мало времена, у питању су , каже, недеље, те поновио да СзС неће учествовати на изборима ако не буду фер услови.

Он је рекао да остаје захтев да се смене сви чланови РЕМ-а и изаберу нови, високо стручни, затим је, наводи, потребан политички консензус око нових чланова РИК-а, и као  трећи захтев – смена директора и чланова Агенције за бробу против корупције и постављање нових, стручних људи, који ће професионално да раде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here