Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Састанак лидера коалиције ПАН са косовским председником Хашимом Тачијем завршен је вечерас, преносе приштински медији, наводећи да је Рамуш Харадинај изашао из зграде са помоћницима не желећи да даје било какав коментар.

С друге стране, потпредседник косовске владе и коопредседавајући приштинског тима за наставак дијалога са Београдом Фатмир Љимај рекао је новинарима да се ништа посебно није десило на састанку, преноси РТК2 позивајући се на Кљан Косова.

„Нема ништа посебно. Ништа се није догодило“, рекао је Љимај након састанка са Тачијем.

Медији су раније јавили да је главна тема састанка дијалог са Београдом.

Коха.нет додаје, позивајући се на извор близак председнику косовске скупштине Кадрију Весељију, да је рок за повлачење такси понедељак, 4. фебруар.

Коха. нет наводи да је на састанку био и француски амбасадор у Приштини Дидије Шабер, док други медији наводе да за сада није јасно да ли се он само затекао у исто време у згради или је учествовао у разговорима.

„Зери“ је раније данас пренео да је амерички амбасадор Филип Коснет, незадовољан састанаком са институционалним и политичким лидерима у Приштини, Тачијем, Весељијем и Харадинајем, наводно демонстративно напустио састанак, а излазећи је залупио вратима, а да су Тачи, Весељи и Харадинај и након његовог одласка остали у посторији у којој се састанак одржавао.

Како је пренео лист, Коснет је састанак напустио због тога што је Харадинај одбио да суспендује таксе на производе из Србије и БиХ, а што би отворило пут ка наставку дијалога са Београдом.

„Српска стварност“ / Коха, ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here