Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Овогодишњи 26. Копаоник бизнис форум завршен је поруком организатора и учесника да је важно да Србија сачува макроекономску стабилност, да ради на стварању основа за дугорочни раст и да не сме пропустити шансу коју пружа Четврта индустријска револуција и дигитализација.

Током четири радна дана, више од 1.300 учесника из земље и света дискутовало је о бројним економским, политичким и друштвеним темама, о смеру у којем наша економија треба да се креће у наредним годинама, као и о томе како остварити у што краћем периоду виши економски раст и завршити структурне реформе у држави.

Током четири дана организовано је 26 панела, три пленарне сесије и шест специјалних догађаја, а централна тема овогодишњег Форума била је “Србија 10 година после велике рецесије: Снажан раст као императив”.

Готово једногласно, на свим панелима се спомињао процес дигитализације, потреба за новим моделима образовања у Србији како би наша земља унапредила своју економску позицију кроз инвестирање у младе образоване стручњаке и стартап предузећа.

У контексту све чешћих најава из света да може доћи до нове велике финансијске рецесије, привредници су износили махом различите прогнозе о ризицима и могућностима да се заиста понови период од пре десет година, али је јасно истакнуто да је важно да се припреме за евентуалну кризу.

Овогодишњи 26. КБФ завршио се данас Трећом пленарном сесијом о заштити животне средине и 26. панелом о здравству са темом “Здравство – да ли је најефикаснији систем и најекономичнији?”.

Медијски партнери форума били су Новинска агенција Танјуг и НИН.

«Српска стварност» / Агенције/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here