1. 10. 2020.

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи нове ковид болнице у Војном комплексу “Земун економија” на Батајничком друму у Београду, која би требало да буде готова до 1. децембра.

Вучић је том приликом истакао да ће болница поседовати најмодерније уређаје, а имаће капацитет од 200 јединица интензивне и 804 полуинтензивне неге, као и порођајну и ангио салу.

У Батајници ће бити изграђен модерни мултифункционални здравствени објекат, који ће, осим што ће бити ковид болница, моћи да се користи за разне намене и да се веома брзо прилагоди за сваку потребу у здравству, објаснио је председник.

Он је пренео да истом динамиком напредују радови у Крушевцу, на два пута мањој ковид болници, која ће бити од великог значаја за Расински, Шумадијски, Рашки, па и део Топличког, Нишавског и Моравичког округа.

Србија је, како је подвукао, по питању COVID-19 једна од најбезбеднијих земаља, међу три у читавој Европи, и најсигурнија у региону, са најмање заражених на 100.000 становника.

Вучић је нагласио да држава у здравствене капацитете улаже приближно 170 милиона евра, не рачунајући улагање у клиничке центре, инфективну клинику и ковид болнице, јер је брига о животу грађана најважнија.

Према његовим речима, инвестира се у здравствене објекте у Врању, Пироту, Кикинди, Лесковцу, Прокупљу и Аранђеловцу, Горњем Милановцу, Смедеревској Паланци, Врбасу, Пожаревцу и другим местима.

Вучић је изразио задовољство што на изградњи болнице раде домаћи извођачи, свакодневно више од 400 људи, и истовремено пренео захвалност здравственим радницима што брину о грађанима и обављају најтежи посао.

Обиласку су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, министар одбране Александар Вулин, директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић, као и представници извођача радова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here